Basa & Budaya Sunda
Fikmin
Papatah Kolot
Selasa, 7 Mei 2013 20:26 wib
Dilihat: 497 kali

USUM ngijih kieu mah sok rada hésé nyumponan kabutuhan hirup téh, dibarengan harga-harga anu nalaktak naék tara daék turun deui, gerendeng Adun tukang és anu keur ngiuhan di halte beus. Mang Yaya ukur bisa mésem, areng anu baseuh kahujanan geus maéhkeun pangharepan manéhna nu jadi tukang patri. Kabayang anak pamajikana di imah anu tangtu keur sabar nungguan napkah tinu jadi salaki. Keur anteng ngalamun, aya mobil alus eureun hareupeun, kacana muka, “Anton!!?”, anu dicalukan ukur ngarérét teu wawuh. Teu pisan maliré, laju asup mobilna ka kantor anu agréng. “Réréncangan Kang?” ceuk tukang baso nu mangkal. “Muhun.” “Tos kekengingan dinten ieu?” laju nanya deui eta tukang baso. “Ah, teu acan.” “Hatur lumayan ieu ti abdi,” ceuk tukang baso. Aya benerna papatah kolot, sadagori pamuntangan caringin ukur teuteupan.* Apoedy Sarah Ihsan - kisuta.com

www.kisuta.com
redaksi@kisuta.com
facebook.com/kisutacom
twitter.com/kisutacom