Senin, 21 Oktober 2019Tentang Kami|Kontak Kami
CeriaSastra & Humor
Dongeng Pasosore
Nyiram
Selasa, 5 September 2017[484]

AYA ku anèh pamènta Si Agnes, pamajikan kuring nu keur kakandungan opat bulan. Batur mah nyiram tèh hayang dahar nu haseum-haseum, ieu mah ngadon hayang kuring salaku salakina dicangkalak ku pulisi ngarah dibui. Malah mun seug teu kacumponan èta kahayang, Si Agnes rèk ngagantung manèh. Duh, atuh kapaksa harita kuring nèangan jalan kumaha carana sangkan kuring dipanjara. Kuring digawè neangan modal sangkan ditèwak pulisi, salila sabulan kuring ngarampok, ngajamrèt jeung sajabana tapi keukeuh teu ditèwak pulisi , kalahka duit wèh rèa. Geus meunang duit mangjuta-juta kuring meuli ganja ka Sumatra. Bari mawa ganja sakilo kuring indit ka kantor pulisi; kuring nawar-nawarkeun ganja ka pulisi. Puguh waè kuring ditèwak, dibawa ka pangadilan, kuring dituduh salaku pengèdar ganja. Kuring divonis kurungan panjara salila lima welas taun, meni atoh tèh kuring harita, bisa nyumponan kahayang pamajikan anu keur nyiram. Pas katilu bulan di jero bui, kuring meunang surat ti Agnes. Kieu eusi suratna, “Kang Darman, kandungan Agnes ayeuna tos jalan salapan bulan. Agnes badè terus terang ka Kang Darman, budak nu aya di jero beuteung Agnes saleresna sanès budak akang, tapi budak Mas Halim, salingkuhan Agnes. Sok ayeuna mah Kang Darman sing rinèh di Lapas. Manghanjakalkeun akang ngan ukur dihukum lima welas tahun, kahayang Agnes mah Kang Darman tèh dihukum pancung”.*

Yusef Muldiyana - kisuta.com


TAG TERKAIT