Kamis, 14 November 2019Tentang Kami|Kontak Kami
CeriaSastra & Humor
Dongeng PasosoreAki JenatMinggu, 14 Januari 2018JUMAAH kasorénakeun, 33 taun kalarung… Langit mimiti ngalayung. Aki Jenat can kénéh nyoréndang koja. Teu katangén mun rék miang. Kalah ngalangeu, nyarandé na balé-balé. “Teu... HaHaHa...Ngaceng AjaMinggu, 14 Januari 2018KISUTA.com - Sudah seminggu Sueb jualan Siomay depan satu SD. Satu hari, ada anak cadel membeli. Terjadilah dialog begini. Anak Cadel (AC): "Beli comay Mang." Sueb :"Berapa Nak?" AC: "Dualebu aja dipotong itil-itil (kecil-kecil), saosnya titit (di... FikminNu NgarekétSabtu, 13 Januari 2018“COBI goyangkeun, Mah…” cekéng téh.“Papah lungsur heula atuh,” témbal indung si bungsu.“Mamah ti luhur nya . Papah nahan ti handap,” cekéng.“Lelempeng Pah, ku Mamah diteken,... FikminNugur WanciRabu, 10 Januari 2018NGALUNGSAR dina rerembet keueung. Katambias. Dina sagara tineung. Miangen. Nahun. Basa mukakeun hordéng. Haté lumenyap. Manéhna kabireungeuh keur nungtun budak. Teuing incuna! Manéhna ngarérétan bangku panjan... FikminWirahmaSenin, 8 Januari 2018UKUR wasa neuteup. Kawas adegan lawas. Tujuh welas taun tan laas-laas. Basa aamis cau lebah singkur gelungna. Kolényay bitis dina cowak samping ibingna. Sarta saléngkah-saléngkah bareubeu keuneungna. Munggaran ngadampal panggung.... HaHaHa...Bila Gajah Mau NelponMinggu, 7 Januari 2018KISUTA.com - “Nyi tau gak dalam perut Akang ada apa?” tanya Sueb pada Icih istrinya. “Ah..paling juga cacing mulu Kang…!” jawab Icih. “Salah Nyi..Dalam perut Akang ada Gajahnya. Nih liat ujung belalainya nongol ... HaHaHa...Curhatan SekretarisSabtu, 6 Januari 2018KISUTA.com - Sudah sebulan, Icih jadi sekretaris di satu perusahaan. Suatu hari ia curhat ke Sueb, suaminya. "Pap, saya heran. Kenapa ya si bos selalu mengusap-ngusapkan telapak tangannya ke dada jika sedang tidak ada pekerjaan," kata Icih. "Tenang... Dongeng PasosoreNu NyiduhanSabtu, 6 Januari 2018ROMBONGAN Ibu-ibu PKK dina hiji waktu nyarter beus pariwisata. Arindit piknik ka Puncak. Najan mobil pariwisata, hanjakal teu aya pasilitas toilét. Basa beus keur ngaheujeun nanjak, aya salah saratus ibu-ibu nu kabelet kahampangan. Hoyong papa... HaHaHa...Bayi Kurang ASIJumat, 5 Januari 2018KISUTA.com - Sueb jadi asisten mantri kesehatan di kampungnya. Satu hari ada pasien bayi mau berobat digendong seorang ibu. "Kurus sekali bayinya. Minum ASI atau susu kaleng Bu?" tanya Sueb.   "ASI Pak..." jawab si Ibu.   Sueb menyuruh... Dongeng PasosorePamohalanKamis, 4 Januari 2018KISUTA.com - Ngariung saanak incu. Ngampar di tengah imah. Aki Jenat calik nyarandé ka pangkéng. Tengeneunna Ma Asmah andéprok sareng Ma Eni. Kiwaeunna Indung Cinot sareng Ma Anah, teu lirén ngalemar.Palaputra ngariung nga... HaHaHa...Kisah Dua KutuKamis, 4 Januari 2018KISUTA.com - Ada dua ekor KBG (Kutu Baru Gede). Keduanya hidup di rambut seorang wanita cuma beda tempat. Yang satu di rambut atas, yang satu lagi di rambut bawah. Suatu hari, mereka bercerita begini:   "Gawat deh hidup di atas. Kalo tidak ges... HaHaHa...Penipu UlungSelasa, 2 Januari 2018KISUTA.com - Ibro berkoar pada temannya bahwa ia penipu ulung. Di tengah perbincangan, datang lima orang berwajah sangar bertanya kepada Ibro, "Kamu Jhoni ya...?"   Spontan Ibro menjawab, "Ya...saya Jhoni."   Seketika, buk-buk-buk, mere... Dongeng PasosoreMunjungSelasa, 2 Januari 2018ÉSTU teu puguh sumberna, tapi nyebar tatalépa, pajarkeun aya nu munjung, sugih dibantu dedemit. Moal ka saha nudingna, mana komo saenggeusna dihihidan, najan henteu nunjuk rorék, ka jalma nu dipimaksud, cukup ukur sindir sampir. ... HaHaHa...Cabut Kang, Sakiiit...Senin, 1 Januari 2018KISUTA.com - Ibro baru saja menikahi gadis pujaannya. Untuk sementara ia masih serumah dengan Sueb dan Icih. Jam 1 malam dari kamar sebelah terdengar suara menantu perempuannya mengerang: "Aduh gak tahan Kang...sakiiiit...!"   Sueb dan Icih ha... FikminLayungSabtu, 30 Desember 2017LAYUNG ngempur. Angin basisir terus ngahiur. Ngarénghapan waruga handapeun pucuk janur. Ngariabkeun lamban sinjang garutan. Tembus kana liliglag kabaya sutra bodas. Laju ngudar rumbay buukna. Tina sanggul nu lésot tina roncé mang... HaHaHa...Sunatan Si IbroJumat, 29 Desember 2017KISUTA.com - Dulu, ketika si Ibro disunat, ada perempuan cantik tetangga Icih nengok. "Di mana anaknya, kok gak ada?" tanyanya. "Di kamar lagi tiduran. Silahkan aja masuk Jeng," jawab Icih. Tak lama, si perempuan keluar kamar sambil bilang: "Wah b... Dongeng PasosoreDulang PusakaJumat, 29 Desember 2017PRANG! Piring peupeus ditingkahan ku sora nu nginghak. “Cenah rék satia, moal midua.. Nyatana?” Prang! Nu pru-pré beuki ramé. Salakina teu ieuh nyarék. Panonna teu ngiceup-ngiceup nempokeun tipi nu keukeureudeu... FikminJamparing AsihKamis, 28 Desember 2017JELEGUR...! Aya nu bitu dina hatè. Manèh ngajèngjèhè. Panon burial buncelik. Awak nirisan. Reup-bray kalangkang mangsa katukang. Ingetan kumalayang ka awang-awang. Ngapung luhur nuju bèntang. Gandrung kapidan... HaHaHa...Pilih Mati atau Menikmati?Selasa, 26 Desember 2017KISUTA.com - Semula sebagai maling, Sueb hanya berniat menjarah harta bendanya. Tapi, begitu melihat pemilik rumah yang ternyata seorang janda dengan tubuh bahenol nerkom, ia berubah pikiran. Keruan si janda teriak-teriak melakukan perlawanan. "Diam... Dongeng PasosoreCarogé KabéhSelasa, 26 Desember 2017KISUTA.com - Wanci kumapalang. Poé nyérélék moékan. Mas Sastro gé katingali rada mongkléng, katambah pakulitanana kulawu pulas jawa. Ngan sanajan kitu, rarayna mah rada ray-rayan. Aya sari-sari sumring...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »